Какво е Снапбак Шапка Права Козирка ,Видове Snapback и Описание

Какво е Снапбак Шапка Права Козирка?

Снапбак е градски жаргон и често се употребява за шапка с права козирка с пластмасово езиче с дупчици за настройване на широчината на задната страна на шапката.

Класическа Снапбак Шапка Права Козирка

Класическата снапбак шапка има 6 панела, права козирка с възможност за леко огъване и пластмасово езиче с дупчици за настройка на широчината.

Класическа снапбак шапка права козирка с 6 панела и пластмасово езиче за настройка на ширината.

Класическа снапбак шапка права козирка с 6 панела и пластмасово езиче за настройка на ширината.

Класическа Снапбак шапка права козирка с пластмасово езиче (затворено) за настройване на ширината

Класическа Снапбак шапка права козирка с пластмасово езиче за настройване на ширината

Защо и как Снапбак шапките стават известни?

Шапките права козирка придобиват популярност благодарение на професионалните бейзболни играчи, които носят шапки права козирка с точен размер (fitted) на своя отбор.

Fitted Hats или шапки с точен размер

За разлика от бейзболните шапки с права козирка с точен размер (от английски fitted – фитид ), за които трябва да знаем точния размер на главата на носещия ги.

Основните предимства защо да изберем Снапбак шапка

Снапбак (snapback) шапките с езиче за регулиране на широчината са:
– Универсални – пасват на всякакви размери глави и
– Подходящи за мъже и жени – стоят еднакво swag добре на мъже и жени.

Друго голямо предимство на снапбак (snapback) шапките с права козирка е ,че те са доста по-евтини от шапките с точен размер (fitted), предлагат доста голямо разнообразие на дизайни и затова стават изключително популярен swag моден аксесоар сред младежите в градската среда и мода.

Видове и Описание на Снапбак Шапки Права Козирка

Ето и няколко разновидности на снапбак шапката:

Велкробак шапка права козирка

Velcroback (Велкробак шапки) – велкро шапките са идентични с класическия снапбак шапки с разлика че вместо езиче с дупчици, има така нареченото „котешко езиче“ (велкро – от английски velcro) с което се наглася широчината на шапката.

Страпбак шапки с права козирка

StrapBack (Страпбак шапки) –(От английски Strap(страп) – каишка, ремък) Страпбак шапките са почти същите като класическите снапбак шапки с единствената разлика,че за настройване на широчината тези шапки имат малък колан с катарама. Тези страпбак шапки започват да стават изключително популярни в днешно време и се предлагат в много интересни дизайни като тази страпбак шапка права козирка със змийска кожа от SuperSwag.eu

Шапка 5 панела права козирка

5 панелна шапка – снапбак шапка изградена от 5 панела, вместо класическата снапбак 6 панелна шапка, която може да има велкро или стапбак езиче за настойка на широчината. Дизайна с 5 панела придава на шапката „вид на кутия“ (от английски more „boxed“ look). Този дизайн е много сходен до тръкър шапките.

Trucker – Тръкър Меш шапки права козирка

Trucker hat (Тръкър шапки) – Снапбак шапките могат да бъдат и с огъната козирка тип Тръкър (на английски: trucker hat (truck- камион) или mesh cap). Тръкър шапката е тип бейзболна шапка с огъната козирка. Често този тип меш шапки имат задна част със синтетична материя с дупчици за прохлада. Често на тръкър (меш) шапките се казва и „gimme (на англисйки: give me – дай ми) cap“ или шапка хранилка (на английски „feed cap“), защото този тип шапки най-често се раздава на промоционални събития на компании за храни и фермери в Америка, шофьори на камиони, трък драйвъри (на англисйки truck – камион) или други селскостопански работници.

Това не пречи и тези тръкър меш шапки да се превърнат в моден аксесоар и също да се изпoлзват в рап клипове на рапъри произхождащи от райони с ферми и повлияни от местната фермерска среда, примерно като Bubba Sparxxx. Една от първите негови песни, с които става известен, се казва „Ugly“(от англисйки ugly – грозен), където може да се видят доста тръкър снапбак шапки и да си дадем представа за фермерския живот в САЩ 🙂

Ето и любимия ми клип на Буба Спакс , в който могат да се видят доста снапбак шапки и магическия комплект „Ms. New booty“, който превръща всяко обикновенно момиче в „необикновенно“ веднагически :)))