Какво означава думата суаг swag значение описание смисъл

Значение и смисъл на думата суаг

Думата Swag (суаг) означава гъзария и гъзареене като идва от английски език. Суаг е най-новата дума за това да покажеш на всички около теб,че си модерен, актуален и свеж. Най-важният аксесоар в суаг стила е шапката с права козирка.

Ето един пример, с който много лесно ще разберете какво е това swag:

Пример:
– Yo Bro, that dude got a killer Swag Snapback!
– Yeah, he is so swag. I can bet that he gets it from the dopest snapback site superswag.eu

Превод с ърбан жаргони
– Братле, този пич изригна с бати гъзарския снапбак!
– Да, супер зарибен е ! Обзалагам се, че го е играл от сайта superswag.eu

Превод по смисъл
– Хей приятел, това момче там има много красива и модерна шапка с права козирка!
– Да, приятелю, много е модерен стил му на обличане, толкова е актуален! Най-вероятно си е харесал шапката от специалния сайт за модерни шапки с права козирка superswag.eu

След този пример едва ли има някой който все още не знае какво означава думата swag 🙂

За по-любознателните може още да се каже ,че „суаг“ има още толкова много значения, че дори в много случаи може да замести всяка друга дума и да се ползва със смисъла на българската дума „такова“ или „таковам“.

Значение и произход на думата swag суаг

Значението на думата swag (суаг) може да се отнася и за някаква „плячка“ или пък чубрица в джъмпер (пликче с цип за повторно затваряне) , което тарикатите пробутват на балъците вместо марихуана.

В Австралия примерно, думата суаг означава „купчина с неща“ или “натурия” – примерно когато някой тръгне на път с много багажи, той става супер суаг или супер натоварен с хави.
Когато австралийците ползва swag,за да се обърнат към някой суагър се има в предвид ,че човека върви много важно, има високо самочувствие, доста е самодоволен, облечен в яко скъпи дрехи и има задължителната Снапбак шапка с права козирка на някой си баскетболен отбор или с други думи някой яко шикозен пич, който гъзарее стабилно.

Етимологичен произход на думата swag

Чисто етимологично, думата swag произлиза от средно-английски език и swag означава издута торба, нещо поклащащо или полюшващо се. В съвременния английски навлиза през келтския език със смисъла на определен тип поклащаща се походка, с която се показва “перчене” или „гъзареене“

Значение на думата думата Swag като прилагателно

Като прилагателно swag (суаг) може да се ползва на български със смисъла на гъзарско, тузарско и изпъкващо.

Значение на думата думата Суаг като глагол

Като глагол swag може да се ползва като „перча се“, който иска да покаже със самочувствието си, че е модерен, в крак с аксесоарите, музиката, има отличен вкус за дрехи и носи гъзарска шапка с права козирка с тон с останалия си аутфит.

Значение на думата Swag като нарицателно

Като нарицателно се ползва думата “swagger”(суагър) – това е нахакан пич (или момиче) със самочувствие, готин аутфит и със задължителния аксесоар Снапбак Шапка с Права Козирка.

Супер известни суагъри и техния суаг стил

Едни от най-известните суагъри в Америка са естествено най-актуалните рапъри, които имат отвърден суаг стил и само може да се вземат яко суаг идеи, а такива са именно Крис Браун(гаджето на Риана), Лил Уейн (собствена суаг линия TRUKFIT), Тайга (собствена суаг линия Last Kings) и тревоманчето Уиз Калифа.

Съвети за Суаг Комбинация от дрехи и аксесоари

Дрехите и аксесоарите на стилните суагъги са в в златно, черно, бяло и червено като акцента пада най-вече на златото, защото нали все пак суагъра цели да покаже самочувствие и благосъстояние. Точно тези цветове придават една допълнителна тежест, която супер добре подчертава тузарски стил.

Като пример за супер суаг комбинация може да се приеме:
1. Super Swag дизайнерска тениска Yachts and Millionaires – черна тениска със златна щампа “Yachts and Millionaires”
2. Черна гривна змийска кожа
3. Шапка права козирка на Black Scale Sinners – любимата на рапърът A$AP Rocky

Супер Силната Суаг Песен на Cali Swag District

Гледайте и едно от любимите ми супер надъхващи суаг парчета на Cali Swag District – Teach Me How To Dougie. Може пък и да се научите на този суаг Dougie танц 😀

Изразът „Суаг Може Би“ – значение и произход

Изразът „Суаг може би“ произлиза от един видео поздрав по музикална телевизия в България ,когато водещия пита момиче защо носи тениска на „Супермен“ и как тя определя стила си, като съответно момичето отговаря с леко колебание „Моя стил е Суаг, може би“. Ето го и клипа:

Разбира се, че момичето изглежда суаг ,но и трябва малко повече самочувствие и когато пак я попитат какъв й е стила , тя трябва твърдо да отговори: „Стилът ми е Супер Суаг 😀 “

Stay Swag